UPDATE: Din informatiile detinute de Jurnalul de IASI, suspectul de viol arestat ieri este un profesor de desen, directorul Clubului Copiilor Hârlău pe nume Bogdan Alexandru Corduneanu (49 de ani), casatorit si are un copil.
Colegii lui bănuiesc că o atracție stranie pe care o dezvoltase față de elevă e posibil să îl fi determinat să ajungă la o asemenea fapta. Altfel, toată lumea îl ştia drept un bun profesionist.
Un angajat de la Clubul Copiilor din Hârlău a fost arestat astazi, fiind suspect de comiterea unui viol, victima fiind o adolescentă de 15 ani.
Fapta s-a petrecut săptămâna trecută în incinta Clubului Copiilor din Hârlău, suspectul fiind angajat al institutiei.
„În ziua de 09.02.2022, în jurul orelor 16:00, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei minore M.C.G., în vârstă de 15 ani şi de faptul că i s-a făcut rău datorită stării de ameţeală, inculpatul C.A.B., în timp ce se aflau la Clubul Copiilor din Hârlău, a prins-o cu forţa în braţe, a aşezat-o pe un birou din atelier, cu faţa în sus, apoi a dezbrăcat-o de haine, după care prin constrângere fizică şi psihică, printre altele, i-a făcut un act sexual oral”, se arată într-un comunicat transmis de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.
Agresorul a fost arestat astăzi
Procurorii l-au reţinut pe agresor, iar în cursul zilei de astăzi magistraţii Judecătoriei Hârlău au emis pe numele acestuia un mandat de arestare pentru 30 de zile, fiind acuzat de viol.
„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi au solicitat Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpatul: C.A.B., pentru săvârşirea infracţiunii de ,,viol”, faptă prev. și ped. de art. 218 alin. (1), (2) și (3) lit. c) din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. e) din Codul penal”, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, procuror Sava Teona Alexandra.
„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, procuror Sava Teona Alexandra.