Noi investiții în infrastructura medicală pentru Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”

Plenul Consiliului Județean a aprobat, astăzi, în ședință ordinară, realizarea proiectelor privind „Dotarea cu echipamente a laboratorului de microbiologie” din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” Iași și din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, în vederea finanțării acestora prin Programul Sănătate 2021 – 2027.

În contextul apelului Prioritatea 3: Creșterea eficacității și rezilienței sistemului medical în domenii critice, de importanță strategică cu impact transversal asupra serviciilor medicale și asupra stării de sănătate sunt vizate investiții de tipul dotare cu echipamente în infrastructura laboratoarelor de microbiologie din cadrul celor două unități spitalicești, valoarea totală a proiectelor depășind suma de 6,5 milioane de lei.

Ar putea fi o imagine cu 12 persoane

Traseul viitoarei centuri se suprapune pe mai multe sectoare de drumuri județene

Tot în ședința de astăzi s-a aprobat însușirea în inventarul domeniului public al Județului Iași și administrarea Consiliului Județean Iași a imobilului teren în suprafață de 1,7319 ha, identificat pe Unitățile Administrativ Teritoriale, Mogoșești, Ciurea, Bârnova, Tomești, pentru înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași, obiectiv de utilitate publică de interes public județean. Centura ușoară de ocolire a Municipiului Iași va avea 72,769 kilometri și va străbate 10 comune din zona metropolitană. Traseul viitoarei centuri se suprapune pe mai multe sectoare de drumuri județene:

  • DJ 248B Vânători – Lețcani, în lungime de 15,97 km;
  • DC 26B Lețcani – Voinești, în lungime de 16,52 km;
  • DJ 248A Voinești, în lungime de 2,26 km;
  • DJ 248F Voinești – Mânjești – Budești, în lungime de 6,063 km;
  • DJ 248C Budești – Ciurea, în lungime de 10,571 km;
  • DJ 248D Ciurea – Holboca, în lungime de 17,709 km;
  • DJ 247A Bârnova, în lungime de 1,995 km
  • DJ 248D, Bârnova, în lungime de 1,670 km

În urma adoptării proiectului de hotărâre de astăzi, traseul propus a fost suplimentat cu suprafața de teren 1,7319 ha, teren preluat în administrarea Statului Român și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA în vederea realizării obiectivului de investiții „Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași”.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane

„Facem progrese în ceea ce privește proiectul înființării centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași”

„Astăzi, prin aprobarea celor 34 de Proiecte de Hotărâre, continuăm să investim în modernizarea drumurilor județene, în dotarea spitalelor din subordinea Consiliului Județean Iași Iași, în dezvoltarea echitabilă a comunităților locale prin Programul Județean de Dezvoltare Economico-Socială și continuăm să găsim soluții pentru valorificarea patrimoniului cultural ieșean. Facem progrese în ceea ce privește proiectul înființării centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași pentru a ne atinge obiectivul privind siguranța, eficiența și confortul locuitorilor, dar și participanților la trafic. Totodată, prin votul consilierilor județeni, s-a aprobat preluarea în administrarea Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi a imobilului compus din „Casa şi Mausoleul Vasile Alecsandri” situat în comuna Mirceşti, în vederea identificării și implementării de proiecte ce vizează consolidarea și asigurarea funcționării acestui muzeu emblematic pentru județul nostru” , a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

De asemenea, consilierii județeni și-au dat acordul și pentru organizarea unei tabere de vară pentru 30 copii ucraineni din regiunea Vinnytsia şi desfăşurarea taberei la Centrul de Servicii Sociale Bucium Iaşi, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de astăzi s-au aflat 34 de proiecte de hotărâre, despre care puteți găsi detalii pe site-ul Consiliului Județean www.icc.ro, accesând link-ul:

https://www.icc.ro/sedinta/ordine-de-zi-a-sedintei-ordinare-a-consiliului-judetean-iasi-din-26-06-2024/

Ar putea fi o imagine cu 9 persoane şi persoane studiind

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.