UPDATE 02.08.2024: Glasul sângelui l-a adus la Iași pentru prima oară de când a a fost adoptat la vârsta de 1 an. Deși nu știe românește și nu a mai fost vreodată în România, Cătălin (Alessandro – cum îi spun părinții săi din Italia și prietenii) a avut curaj să-și caute trecutul în Iași, a parcurs străzile din Galata, a văzut locurile unde a fost abandonat, oricum schimbate mult în ultimii ani. A vrut să cunoască Iașul și pare încântat de ce a văzut.
Cât privește căutările la autorități, deocamdată nu a găsit mai nimic, DGASPC Iași i-a cam dat cu flit și l-a trimis la București, la ANPDCA (Autoritatea Naționala pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție). Catalin Alessandro a sperat să i se arate un raport, un document despre cum a fost găsit sau din perioada celor câtorva luni cât a stat în Centrul de plasament. Nimic. Nici o reacție. De empatie nu mai vorbim, deși în alte cazuri știm că au fost luați în seama petentii și li s-au dat copii după documentele din dosar.
Poliția ne-a trimis la Arhivele Statului, ori se știe că acolo sunt documente de peste 50 de ani. Așa au crezut ei că scapă de Cătălin, să nu se complice cu verificări și scotociri prin documente. Bețe în roate de la autorități, parcă se zice!
Singurul deschis la discuție a fost primarul Mihai Chirica, care a cerut detalii. Mai vedem ce va urma!
Un tânăr născut în Iași și abandonat ca bebeluș pe o stradă din Galata, în urmă cu 27 de ani, își caută familia biologică, după ce a fost adoptat în Italia și crescut de o familie cu dragoste de copii.
Tânărul de azi, Miron Cătălin (nume pus de Primărie după ce a fost preluat din stradă), detaliază informațiile pe care le cunoaște despre familia lui din Iași.
La dată de 7 august 1997, la puțin timp după ce s-a născut, a fost găsit abandonat pe o stradă din cartierul Galata din Iași. În ciuda investigațiilor desfășurate de autorități, mama lui nu a fost niciodată identificată.
Primăria Iași i-a atribuit numele de Miron Cătălin și data nașterii de 7 august 1997. După ce a fost găsit, Cătălin a fost internat la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, iar ulterior, pe 29 septembrie 1997, a fost transferat la Centrul de Plasament nr 1.
Acum, la 27 de ani distanță de acel moment, Cătălin face un apel disperat pentru a-și găși familia biologică:
„Deși am atât de puține informații, eu tot sper că mama mea sau vreo rudă a mamei mele o să citească aceste rânduri și o să trimită aici un mesaj. Nu vreau să o judec absolut deloc, cu siguranță se afla în mare dificultate, de aceea cred că a decis să mă lase în acel loc”, a scris Cătălin.
Deși a crescut într o familie iubitoare în Italia, Cătălin vrea să și cunoască mama biologică.
„Singură mea speranță sunteți voi, toți cei care sunteți mereu aici pentru a ajuta, de aceea vă rog din suflet să distribuiți cât mai mult posibil. Poate cineva își amintește de mine sau de măicuța mea când mă purta în pântec”, a adăugat Cătălin în mesajul său.
Iată mesajul lui Cătălin publicat pe „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”
Cândva, cu ani în urmā…într-o zi cu soare… 07.08.1997 pe strada (alea) GALATA, municipiul IAȘI, a fost găsit un bebeluș nou născut.
Poate cā multi dintre voi din acea zonā ați auzit pe atunci povestea mea, fiind o poveste mai puțin obișnuită, acel bebeluș sunt eu.
Deoarece investigațiile efectuate de autoritățile din zonă, nu au condus la identificarea mamei mele, PRIMĂRIA IAȘI mi-a dat numele de MIRON CĂTĂLIN născut la aceiași dată.
Imediat am fost internat la maternitatea „CUZA VODĂ” din IAȘI, după care în data de 29.09.1997 am fost transferat în CENTRU DE PLASAMENT Nr 1, mai apoi adoptat in Italia de o familie minunatā!
Astăzi sunt aici pentru a-mi găsi familia biologică, părinții și mai ales frații mei, care de atâta timp mă tot gândesc la ei.
Deși am atât de puține informații eu tot sper că mama mea sau vreo rudā a mamei mele o să citească aceste rânduri și o să trimită aici un mesaj. Nu vreau să o judec absolut deloc, cu siguranță se afla în mare dificultate, de aceea cred că a decis să mă lase în acel loc.
Singura mea speranță sunteti voi, toti cei care sunteți mereu aici pentru a ajuta, de aceea vā rog din suflet să DISTRIBUIȚI cât mai mult posibil, poate cineva își amintește si de mine sau de măicuța mea când mă purta în pântec.
Vă rog încercați să îmi fiți alături, este cea mai mare dorință a mea pe care o am în viață!
Vă mulțumesc tuturor!
august 7, 2024 La 11:14 pm
Comentariul dvs. așteaptă să fie moderat
Se poate identifica parintii…se va verifica hotararea judecatoreasca de adoptie care se regaseste la Directia Arhivelor statului Iasi,Aceeasi hotarare poate fi identificata in Arhiva Serviciului de stare civila Iasi.
Cititi cu atenție articolul. Atunci când a fost abandonat s-au făcut cercetări de către poliție care nu a identificat părinții. De aceea i-a fost pus nume si prenume de către Primărie-Starea civila. El are documente legate de abandon și hotărâre jud de adopție în care bineînțeles ca nu are cum sa scrie de părinți dacă ei nu au fost identificați. Și nu de aia are nevoie.
Și în plus, ce sa caute la Arhivele statului ca acolo nu sunt documente sub 50 de ani.