Ateliere DICE dedicate Mărțișorului, la Palatul Culturii din Iași

Atelierele DICE: D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) continuă la Palatul Culturii din Iași cu o temă specifică acestei perioade, menită să readucă în atenție tradiția Mărțișorului, simbol al reînnoirii timpului și al renașterii naturii.

În preajma primăverii, educatorii muzeali invită participanții să redescopere semnificația Sărbătorii Mărțișorului, prin intermediul unei vizite la Muzeul Etnografic al Moldovei, urmată de un atelier de confecționat mărțișoare, care pot fi păstrate sau dăruite celor dragi. Pentru ca în dimineața de 1 martie fiecare dintre participanți să poarte un mărțișor protector, vom da startul acestor ateliere de mărțișoare, miercuri, 19 februarie 2025.

„Educația pentru cultură, pentru patrimoniu, se construiește de la vârstele cele mai fragede și continuă pe parcursul întregii vieți. Confecționarea unui mărțișor, după ce au pășit pragul Muzeului Etnografic al Moldovei și au intrat în contact cu tradiția cea mai autentică, reprezintă pentru cei mici un prilej de conectare cu lumea culturii, un prim pas către cunoașterea profundă a acesteia pe viitor”, subliniază Andrei Apreotesei, manager al Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

Atelierele sunt dedicate grupurilor de elevi cu vârsta minimă de 6 ani și se desfășoară până pe 8 martie, de miercuri până duminică, în cadrul programului standard de vizitare a muzeelor (10.00 – 17.00). Durata unui atelier este de aproximativ 90 minute, timp în care participanții vor putea confecționa unul din cele două tipuri de mărțișoare propuse, având la dispoziție toate materialele necesare. Biletul costă 20 lei sau 25 de lei, în funcție de modelul ales.

Programările se pot face la telefon 0232.275.979, interior 116, sau prin mesaj privat, pe pagina https://www.facebook.com/ateliereledice

 

Program de educație muzeală derulat de Secția Mediere culturală, Proiecte, Marketing din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.