Acțiune ADIS Iași de Ziua mondială a mediului înconjurător

In fiecare an, la 5 iunie este marcată Ziua mondială a mediului înconjurător, sub coordonarea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). Este celebrată de milioane de oameni din întreaga lume.

Desfăşurată an de an începând din 1973, Ziua mondială a mediului înconjurător reprezintă principalul mijloc al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru încurajarea conştientizării şi acţiunilor pentru mediu la nivel mondial. Această zi a devenit şi o platformă pentru promovarea progresului cu privire la dimensiunile de mediu ale Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, se amintea în 2023 pe site-ul https://www.un.org/, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la instituirea Zilei mondiale a mediului înconjurător.

La 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie care desemnează ziua de 5 iunie ca Ziua mondială a mediului înconjurător şi care îndeamnă guvernele şi organizaţiile să întreprindă în această zi, în întreaga lume, activităţi prin care să reafirme preocuparea lor pentru conservarea şi îmbunătăţirea mediului. Tot la 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a ONU a adoptat şi o rezoluţie care a dus la crearea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Ar putea fi o imagine cu 14 persoane
Actiune ADIS Iasi
Această zi reprezintă momentul creșterii conștientizării cu privire la problemele de mediu – poluare, încălzire globală, consum sustenabil.
Ar putea fi o imagine cu 9 persoane
Ce poate fi mai potrivit pentru a marca această zi specială decât o vizită la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Țuțora a „micilor ecologiști”?
Elevii clasei pregătitoare și ai clasei a 2- a de la Școala Gimnazială ” D.D. PĂTRĂȘCANU ” TOMEȘTI au beneficiat de o lecție deschisă despre ecologie și impactul acțiunilor noastrea asupra mediului înconjurător.

Să fim cu toții mai responsabili, să abordăm obiceiuri mai prietenoase mediului pentru a construi un viitor sănătos pentru noi și generațiile următoare!
Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, rafinărie de petrol şi turnătorie
„Terra este singura planetă pe care știm că există Viață!” – ” Din tainele și curiozitățile mediului înconjurător. Iași. Casa Editorială Regina
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane
Ar putea fi o imagine cu 7 persoane şi text care spune „AS MAI VERD m IASI MAI VERD”
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, depozit de cherestea şi turnătorie
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi text care spune „A 三 W T IASI VERDE VERDI MAI”
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, copil şi persoane zâmbind

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.