50 de preșcolari din municipiul Iași vor beneficia de ateliere gratuite de educație socio-emoțională

Şcoala Gimnazială “Carmen Sylva” din Iaşi anunţă lansarea Proiectului „Exploratori pe Tărâmul Emoţiilor” care are ca scop desfăşurarea unui program de educaţie socio-emoţională cu preşcolarii celor două grupe mari din cadrul structurii Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9. Acest proiect se va desfăşura în perioada Iunie – Iulie, 2024 şi este finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de asociaţia Act for Tomorrow.

Scopul proiectului constă în dotarea şi amenajarea unui spaţiu destinat activităţilor instructiv-educative şi ludice pe tema emoţiilor în cele două grupe mari din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 9, Iaşi, menite să îi sprijine pe preşcolari în exersarea abilitaţilor de a-şi identifica diferite emoţii/trăiri/sentimente prin atelierele propuse în cele patru săptămâni de proiect.

 

„Sprijinirea copiilor în învățarea și înțelegerea emoțiilor reprezintă un aspect esențial în dezvoltarea acestora și are un impact semnificativ asupra diferitelor aspecte ale vieții lor. Este important ca adulții să se implice activ și să îi încurajeze pe cei mici în această călătorie de autodescoperire emoțională, oferindu-le un mediu sigur și plin de susținere în care să exploreze și să își exprime emoțiile într-un mod sănătos și constructiv”, a declarat directorul instituţiei, prof. Simina Grigoruţă.

 

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

Despre instituție:

Una dintre primele școli din Iași, Școala Gimnazială „Carmen Sylva” se poate mândri cu un istoric aparte. Actualul corp de școală s-a ridicat pe locul unde, încă din anul 1852 se înfiinţase Școala de fete din Beilic (după numele cartierului turcesc unde era situată strada Ghica Vodă pe atunci), alături de alte patru şcoli primare (din Păcurari, Sărărie, Podu Lung, Tătăraşi).

Începând cu anul școlar 2012-2013, din componența Școlii Gimnaziale ,,Carmen Sylva” Iași fac parte Grădinița cu Program Prelungit nr 9 (str. Otilia Cazimir nr 34) și Grădinița cu Program Normal nr 3 (str. Eternitate nr. 3), astfel că în prezent funcționează la nivelul instituției grupe de învățământ preșcolar (5 grupe cu program prelungit Step by step la GPP 9, 2 grupe program normal la GPN 3), 10 clase de învățământ primar și 4 clase de învățământ gimnazial, totalizând aproape 500 de elevi.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.